Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонів" дві пропозиції: або широка коаліція, або перевибори

Четвер, 12 червня 2008, 15:25

Член фракції Партії регіонів Михайло Папієв не виключає переформатування коаліції, але найбільш імовірним виходом з парламентської кризи вважає дострокові вибори.

Про це він сказав українським журналістам у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Є два легітимні виходи: перший – це переформатування коаліції, а другий – позачергові вибори. Нам треба вибирати, яким шляхом іти", - зазначив депутат.

Папієв додав, що на сьогодні так звана демократична коаліція не може бути дієздатною, а відповідно, не може бути дієздатним і уряд.

Депутат не виключив можливості створення нової коаліції – "коаліції здорового глузду". На його думку, в таку коаліцію можуть входити більшість депутатів від фракції "НУ-НС", фракції Блоку Литвина і Партії регіонів.

"Я особисто підтримав би, щоб зібралися більшість депутатів від "НУ-НС", Блоку Литвина і Партії регіонів, підписали певні концептуальні зобов'язання і правила дій, і якщо там буде в основі унітарність країни, неподільність і перспективи економічного зростання, дотримання прав людини, то я тільки підтримаю цю коаліцію", - сказав Папієв.

Кажучи про можливість створення коаліції між Партією регіонів і БЮТ, депутат зазначив, що теоретично такий варіант також можливий.

"Просто практично представники БЮТ, як і сама лідер блоку, вже стільки некоректних і несправедливих коментарів дали на адресу Партії регіонів, що якщо будуть зроблені публічні вибачення і люди зрозуміють, що в запалі наговорили зайвого, тоді цілком можна сідати за стіл переговорів", - сказав Папієв.

Разом з тим, на його думку, дострокові вибори ймовірніше, ніж переформатування коаліції:

"Скільки разів представники Партії регіонів говорили про необхідність зробити дієздатною Верховну Раду, розглянути можливість широкої коаліції, а у відповідь ми чули: та ми з цими ніколи, та ну ви що! Тому я ймовірнішим вважаю проведення позачергових виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування