Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща не пускає Російський газопровід у Балтійське море

Четвер, 12 червня 2008, 17:14

Польський уряд як і раніше не згодний з будівництвом газопроводу Nord Stream по дну Балтійського моря.

Про це заявив заступник міністра економіки країни Марцин Королец, виступаючи в сеймі в четвер.

Крім того, він заявив, що Польща виступає проти будь-яких спроб, щоб цей проект софінансувався Європейським інвестиційним банком, одним з акціонерів якого є його країна.

"Уряд Польщі вбачає протиріччя національним інтересам і порушення принципів європейської солідарності в спробах організувати, прямо або побічно, підтримку будівництва газопроводу "Північний потік" Європейським інвестиційним банком і іншими фінансовими інститутами, у яких у Польщі є акції", - сказав Королец.

Він висловив думку, що наслідком створення цього газопроводу може стати підвищення цін на газ на європейському внутрішньому ринку. Цей проект, вважає він, загрожує також екології і стабільності поставок "блакитного палива" у країни ЄС.

"Уряд вважає, що будівництво "Північного потоку" являє загрозу навколишньому середовищу, безпеці морського пароплавства і культурній спадщині і може негативно позначитися на газовому транзиті", - підкреслив Королец.

Раніше в лютому прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що країна не приєднається до цього проекту, оскільки вартість спорудження такого газопроводу буде в кілька разів вище, ніж наземного.

В даний час Польща є оператором ділянки газопроводу з Росії в Європу і пропонує як альтернативу "Північному потоку" побудувати другу нитку газопроводу Ямал-Європа, а також "Бурштиновий трубопровід", що пройшов би по країнах Балтії і польської території.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування