Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вважає, що гнати з Криму флот Росії ще рано

Четвер, 12 червня 2008, 21:14

Екс-президент Леонід Кучма вважає передчасними розмови про перебування Чорноморського флоту в Україні до 2017 року.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві, на прийомі з нагоди Дня Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не хотів би так заздалегідь дивитися. Я думаю, що сьогодні не час піднімати це питання", - сказав Кучма.

За його словами, сьогодні всі добре розуміють, що відповідно до договору між Росією й Україною закінчення терміну перебування ЧФ на території України - 2017 рік.

"Що, це головне питання сьогодні для України, особливо для людей?", - з обуренням зазначив Кучма.

Екс-президент вважає, що Україна повинна дотримуватися умов договору, а також Конституції, у перехідних положеннях якої зафіксовано умови перебування іноземних військових баз на території нашої країни.

"Але ви добре розумієте, це (подальше перебування ЧФ на території України) залежить від того, як буде розвиватися далі Україна", - додав Кучма.

Він також назвав несерйозними заяви про можливу денонсацію Росією Великого договору про дружбу і співробітництво з Україною.

"Я вважаю, це несерйозні заяви політиків і це шкодить відносинам (між Україною і Росією)", - сказав екс-президент.

У той же час, відповідаючи на питання, як він оцінює нинішній етап двосторонніх відносин, Кучма відповів: "Ніяк".

Разом з тим він висловив упевненість, що вища державна влада Росії "хоче нормальних добросусідських відносин з нашою країною".

Зі свого боку посол РФ в Україні Віктор Черномирдін вважає, що в нинішніх російсько-українських відносинах є складні питання, однак Росія готова до продовження конструктивних переговорів по всіх темах російсько-української взаємодії.

"У сьогоднішніх російсько-українських відносинах існують складні питання, але не настільки складні, наскільки часом ми їх ускладнюємо", - сказав Черномирдін у привітальній промові на прийомі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...