Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа нагадує Україні, що вона їй тепер винна

Четвер, 12 червня 2008, 21:48

Єврокомісія нагадує Україні про необхідність дотримуватися узятих при вступі до СОТ зобов'язань, у зв'язку з прийнятим Верховною Радою минулого тижня законом про митний тариф, що цим зобов'язанням не відповідає.

Свою стурбованість із приводу схвалення цього документу висловив комісар з питань торгівлі Пітер Мендельсон на зустрічі з міністром економіки Богданом Данілишиним.

"Мендельсон підкреслив важливість повного дотримання Україною цих зобов'язань, починаючи з дня вступу країни до СОТ", - повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на представництво Єврокомісії в Києві.

Як відомо, Верховна Рада 3 червня внесла зміни в закон "Про митний тариф", привівши переважну більшість його норм у відповідність з вимогами СОТ. "За" проголосували 367 народних депутатів з 450.

Водночас депутати зробили виключення по низці товарних позицій: кістки, фарш із м'яса і птиці, автомобілі з об'ємом двигуна від 1 л до 2,2 л, шоколадні вироби і продукти виноробства, для яких введення знижених ввізного мита відсунуто на 1 січня 2009 року.

У секретаріаті президента і Держмитслужбі прогнозують вето президента на цей закон.

Крім того юристи висловлюють сумніви в його правомочності навіть у випадку подолання вето, тому що він суперечить міжнародній угоді, якою оформлено приєднання України до СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування