Шуфрич буде вимагати забрати помаранчевих мух від здорової котлети Партії регіонів

П'ятниця, 13 червня 2008, 10:50

Фракція Партії регіонів буде вимагати зробити заяву про розпуск коаліції.

Про це заявив в інтерв'ю "Профілю" Нестор Шуфрич.

"І ми як опозиція зобов'язані вимагати оголошення про розпуск коаліції і чекати 30 днів для проведення консультацій, і там, можливо, відповідно до Конституції може виникнути нова Коаліція. Це не означає, що мені так моє серце велить, але так говорить Конституція – або нова коаліція, або перевибори", - сказав депутат.

"З перевиборами, щоправда, на даному етапі в нас є проблема, тому що перевибори в нас можливі не раніш 30 вересня. 30 вересня їх можна оголосити, а проводити десь 30 листопада. Остання неділя 60-денного терміну. Але чи буде розпуск?", - засумнівався Шуфрич.

При цьому регыонал порадив відокремити мух від котлет у парламенті.

"У даному випадку котлети – це Партія регіонів. Це здоровий, гарний організм. Мухи – це "помаранчеві". Я їх трутнями зазвичай називаю, але нехай вони будуть у нашому діалозі мухами. Ми опозиція. У коаліції формально 225 осіб. Які наші дії? Природно, ми заявляємо, що коаліції немає. І будемо вимагати відповідних наслідків цієї ситуації: визнання того, що коаліція розвалилася", - заявив він.

"Я не буду говорити: недієздатні, імпотенти і т.д., я це все забираю убік. У моєму розумінні як автора конституційної реформи, на яку зараз посилаються юристи, її дійсно немає. Уявіть, що б робила рік назад опозиція, якби в нашій коаліції було 225 осіб", - відзначив Шуфрич.

У той же час він відзначив, що другий рік поспіль парламент стає жертвою однієї маленької зміни.

"А саме слово "виключається" у нормі Конституції про імперативний мандат. Якби не вилучили це слово, то такі депутати автоматично виключалися б із фракції і на їхні місця приходили б наступні за списком. І це б на коаліції ніяк не відбивалося. Ні в V, ні в VI скликанні", - вважає Шуфрич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News