60 тисяч призовників оголошені в розшук. Через Тимошенко?

П'ятниця, 13 червня 2008, 11:12
Близько 60 тис. призовників оголошені в розшук, на 3 тис. з них планують завести кримінальні справи за результатами весняного призову.

Про це повідомили "Газеті 24" у парламентському комітеті з питань нацбезопасности й оборони.

Причиною масового ухиляння від служби в армії депутати вважають обіцянки Юліи Тимошенко про скасування призову з 1 січня 2008 року.

Думку депутатів підтримують і представники Збройних сил.

"Кількість тих, хто так чи інакше ухиляється від служби в армії, пов'язана з перетвореннями в Збройних силах, у тому числі і з політичними обіцянками швидкого переходу на контракт", - заявив заступник військового комісара Донецької області Юрій Христенко.

"Однак діючий закон про військовий обов'язок передбачає притягнення до відповідальності тих, хто злісно ухиляється від несення служби", - відзначив він.

У Міноборони також розкритикували заяви політиків про скасування заклику.

"Ніхто не хоче бути останнім призовником в Україні. І хоча призовного ресурсу нам вистачає, необдумані заяви деяких політиків призвели до різкого збільшення тих, хто потрапив у поле зору міліції", - відзначив начальник прес-служби Міністерства оборони Ігор Халявинский.

Як заявив "24" заступник начальника департаменту по зв'язках із громадськістю МВС Ярослав Мазуркевич, за ухиляння від призову на термінову військову службу Кримінальний кодекс передбачає обмеження волі терміном до 3 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування