Посол США вважає, що Лужков може говорити про Севастополь від свого імені?

П'ятниця, 13 червня 2008, 12:11

Посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що Росія не зважиться на те, щоб ставити під сумнів територіальну цілісність України.

"Я не думаю, що керівники Росії підтримують ці радикальні заяви деяких російських політиків. Наприклад, Міністерство закордонних справ Росії не висловилося на підтримку заяв мера Лужкова", - сказав Тейлор в інтерв'ю газеті "День".

"Ми не думаємо, що будь-який відповідальний уряд Росії зважиться на те, щоб поставити під сумнів територіальну цілісність України", - заявив посол США.

"І ми не бачимо жодних ознак того, що в якійсь офіційній позиції російського уряду могла б проявитися така постановка питання, яка ставила б під сумнів територіальну цілісність України", - додав він.

Як відомо, мер Москви Юрій Лужков виступає за розірвання Великого договору між Росією та Україною і за перегляд приналежності Севастополя Україні.

Після рішення Служби безпеки України заборонити Лужкову в'їзд на територію Москви МЗС Росії виступив із зауваженням, що "меру Москви невиправдано інкримінується якесь зазіхання на територіальну цілісність України".

"Лужков ніколи не допускав недружніх висловлювань щодо України. Він своїми практичними діями активно сприяє розвитку відносин між двома державами", - йшлося у коментарі російської сторони.

"Лужков висловив лише думку, що, до речі, збігається з точкою зору більшості росіян, що болісно сприйняли розпад СРСР, що, як представляється, жодним чином не є замахом на суверенітет України", - додали в МЗС Росії.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування