Україна поговорить з НАТО про карту

П'ятниця, 13 червня 2008, 13:18

У Брюсселі в рамках засідання міністрів оборони НАТО в п'ятницю відбудеться засідання комісії Україна-НАТО.

Українську делегацію очолює міністр оборони Юрій Єхануров, передає "Інтерфакс-Україна".

Планується, що в ході цього засідання Київ і Північно-Атлантичний Альянс підпишуть Меморандум про взаєморозуміння в плані приєднання до програми НАТО по обміну даними про повітряну ситуацію.

Крім того, міністри оборони НАТО й України обговорять так звану "дорожню карту" діяльності для досягнення прогресу в сфері оборонного реформування для підготовки до засідання міністрів закордонних справ країн-членів альянсу в грудні.

Саме на цій зустрічі глави зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО дадуть першу оцінку цього прогресу.

Як повідомлялося, у ході Бухарестського самміту НАТО в квітні після розгляду заявки про надання Плану дій щодо членства в альянсі, союзники прийняли рішення, що Україна і Грузія стануть членами НАТО пізніше.

Перша оцінка прогресу на шляху до надання ПДЧ буде зроблена в грудні міністрами закордонних справ країн-членів на відповідній зустрічі.

"Ця дорожня карта описує діяльність між сьогоднішнім днем і першою оцінкою прогресу, що буде зроблена міністрами закордонних справ у грудні", - сказав напередодні засідання помічник генерального секретаря з питань політичного й оборонного планування Гирі Седіві (Jiri Sedivy).

Разом з тим, від нинішнього засідання не очікується прийняття якихось офіційних рішень, зокрема, у відношенні подальшого просування України на шляху до приєднання Плану дій по набуттю членства (ПДЧ), заявка про що була розглянута на самміті НАТО в Бухаресті в квітні нинішнього року.

Седіві повідомив, що "між Бухарестом і Груднем" ми не можемо очікувати якихось подальших рішень (щодо оцінки прогресу України по приєднанню до ПДЧ)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування