Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк уже приглянув собі заміну

П'ятниця, 13 червня 2008, 14:30

Українська освітня система має виховувати особистість, вважає голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Про це він заявив у п'ятницю під час відвідання Національного університету "Острозька академія", повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Яценюк наголосив, що діючі сьогодні тисяча ВУЗів – це "забагато". "Щоб скоротити їх кількість, можна піти двома шляхами – статистичним, тобто запровадити нову хвилю атестації, але цей шлях є хибним", - зауважив спікер.

"Інший більш прагматичний - формування переліку ВУЗів, які найбільш привабливі для роботодавців, для людей, які потребують мудрих дітей. Це буде найкращий шлях, коли ми відсіємо сміття, яке є у системі освіти", - додав він.

На переконання Яценюка, Україна потребує формування і становлення потужної освіти.

Говорячи у цьому контексті про фінансування українських ВУЗів, він зазначив, що наразі обсяг фінансування державного замовлення сягає 10 млрд. грн.

"Коли кажуть, що грошей немає, - гроші є, їх треба менше красти і ефективніше використовувати – тоді буде порядок", - наголосив Яценюк.

Голова Верховної Ради також закликав студентів не залишатися байдужими до тих політичних процесів, які відбуваються в Україні.

"Мій заклик - щоб політичний процес не пройшов повз вас. І ви, як нова генерація, маєте бути готові, у тому числі, у майбутньому, змінити і мене, привнести нові ідеї для України. Ідеї нічого не вартують без людини, яка здатна привнести їх у суспільство", - сказав він.

Голова Верховної Ради презентував професорсько-викладацькому складу та студентам свою книгу "Банківська таємниця часів Помаранчевої революції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...