Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дасть Тимошенко проїсти зароблене

П'ятниця, 13 червня 2008, 19:24

Президент Віктор Ющенко переконаний, що при роботі над змінами до Державного бюджету на 2008 рік одним із визначальних моментів є перегляд макроекономічного прогнозу.

На цьому він наголосив у п’ятницю на прес-конференції у Дніпропетровську.

"Нам потрібно, не гаючи часу, приступити до перегляду бюджету 2008 року", - сказав Ющенко, додавши, що багато з параметрів, закладених у цьому документі (зокрема, показник інфляції, дефіциту бюджету, обрахування ВВП), "вже давно не відповідають реальному станові речей".

Президент особливо наголосив, що від результату перегляду макроекономічних показників залежить повнота врахування доходів держбюджету-2008, повідомляє УНІАН.

На його переконання, йдеться про важливість недопущення заниження показників як доходної, так і видаткової частини бюджетів усіх рівнів.

Ющенко відзначив, що найближчими днями має намір поставити перед урядом питання забезпечення фінансування в рамках держбюджету-2008 усіх загальнонаціональних програм, в тому числі і стосовно субсидійних відносин та розрахунків з територіями.

"Це дасть змогу найближчим часом направити на користь територій кілька мільярдів гривень", - зазначив Ющенко.

"Зміни до бюджету повинні давати повну відповідь на ті речі, які стосуються областей", - сказав Ющенко, додавши, що має намір протягом двох тижнів "закріпити таку політику у змінах та доповненнях до бюджету".

Глава держави особливо наголосив, що ще однією принциповою позицією, яку він буде чітко ставити перед урядом, є необхідність формування ефективної програми розвитку для країни.

"Я буду наполягати, щоб кошти від приватизації не пішли на соціальне проїдання... Нам треба прийти до формування програми національного розвитку. Зробити ефективну приватизацію, прийняти у парламенті концепцію приватизації - і кошти від її реалізації направити тільки для програми національного розвитку", - наголосив президент, додавши, що в рамках цієї програми мають бути розроблені відповідні регіональні проекти розвитку.

Ющенко особливо наголосив, що робитиме все, щоб в уряді та парламенті обговорювалися ті актуальні виклики, що стосуються сталого розвитку України.

Як відомо, прем’єр планувала додати до видаткової частини бюджету ще 30 мільярдів, зароблені шляхом детінізації економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...