У Росії лякають Україну "розривом" і візами

Субота, 14 червня 2008, 14:34

Віце-прем'єр Росії Сергій Іванов заявив, що вступ України до Північноатлантичного альянсу може привести до введення візового режиму для громадян обох країн.

"Я упевнений, або майже упевнений, що у випадку можливого вступу України до НАТО буде введений візовий режим. НАТО змусить Україну ввести візовий режим. Це торкнеться мільйонів і навіть десятків мільйонів людей на території Росії й України, чиї зв'язки будуть ускладнені", - заявив Іванов журналістам у суботу в Севастополі.

На думку віце-прем'єра, введення візового режиму неминуче ускладнить сімейні, економічні і ділові зв'язки мільйонів росіян, що мають родичів в Україні.

Іванов також прогнозує, що введення віз для громадян Росії й України, зокрема, призведе до того, що скоротиться потік російських туристів на курорти Криму.

"Водночас, я сильно сумніваюся, що на пляжі Криму хлинуть потоки американських, англійських і німецьких туристів", - додав він.

Крім того, на думку Іванова, у випадку вступу України до НАТО неминучий розрив російсько-українських зв'язків в галузі військово-промислового комплексу.

"Я не можу сказати, для кого буде більш хворобливим цей розрив - для народу Росії або народу України. Думаю, він буде хворобливим для обох народів", - сказав Іванов.

Він підкреслив, що неминуче відбудеться також скорочення торгово-промислових зв'язків.

Іванов також зазначив, що Росія в обов'язковому порядку вживе заходів у відповідь на вступ України до НАТО, якщо це відбудеться.

Він нагадав, що позиція Росії з цього питання була уже викладена МЗС Росії і Держдумою.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування