Росія все ще має "теплі почуття" до "оголеного нерва" на території України

Субота, 14 червня 2008, 16:08

Росія буде сприяти збереженню вітчизняних гуманітарних традицій у Севастополі і Криму, заявив віце-прем'єр Росії Сергій Іванов.

"Ми, звичайно, усіляко зацікавлені в тому, щоб допомагати зберігати і розвивати російську мову, гуманітарну сферу наших взаємин", - сказав Іванов у суботу на зустрічі з головою міської ради Севастополя Валерієм Саратовим.

На думку віце-прем'єра Росії, "для простих людей це найголовніше".

У зв'язку з цим Іванов нагадав про нещодавні рішення, ухвалені російським урядом, "націлені на збереження гуманітарних зв'язків зі співвітчизниками, що живуть у країнах СНД".

У суботу Севастополь святкує своє 225-річчя. У зв'язку з цим Іванов сказав, що "десятки мільйонів росіян мають до Севастополя найтепліші почуття".

"Росія, повірте мені, звичайно, не формально ставиться до цього ювілею в силу цілої низки причин, які не треба пояснювати", - додав віце-прем'єр.

Він нагадав, що Севастополь залишається містом військової слави Росії.

Іванов також сказав, що велика політика не повинна суперечити інтересам простих громадян Росії й України, що проживають у Севастополі.

"Складні перипетії великих російсько-українських відносин не повинні позначатися на житті простих людей, насамперед", - сказав він.

Іванов порівняв Севастополь з "оголеним нервом", населення якого дуже гостро сприймає будь-які заяви, висловлювання і наміри політиків.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування