Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії знову назвали Севастополь своїм містом

Субота, 14 червня 2008, 16:43

Віце-прем'єр Росії Сергій Іванов заявляє, що питання базування Чорноморського флоту Росії на Кримській землі повинні вирішуватися тільки цивілізовано.

"Хочу підкреслити: настільки важливе питання має вирішуватися винятково цивілізованим шляхом і тільки на основі взаємної згоди. А голосний шантаж, погрози і демагогія ні до чого гарного ніколи не приводили і не приведуть", - сказав Іванов на зустрічі зі співвітчизниками в Севастополі в суботу.

За його словами, "тільки шляхом діалогу і двосторонньої зацікавленості" можна знайти вихід з непростої ситуації навколо Чорноморського флоту і Севастополя.

Виступаючи у відповідь на репліку з залу, Іванов поправився і сказав: "Правильно, нашого міста".

"Чому я згоден з визначенням "нашого міста"? З моменту заснування, його (Севастополя) доля нерозривно пов'язана з Російською імперією, Радянським Союзом, усіма жителями, які населяли величезну країну", - сказав віце-прем'єр Росії.

Він зазначив, що особисто для нього Севастополь теж не є абстрактним поняттям, оскільки ще в молодості він не раз у ньому бував і добре його знає.

"Нас пов'язують історичні, культурні і багато інших зв'язків. Грати не тільки з вогнем, але і з історією - дуже небезпечна штука", - підкреслив Іванов.

Він заявив про неприпустимість жодних історичних та ідеологічних спекуляцій, коли заслуги окремих народів применшуються, а інших - перебільшуються. "Це викликає здивування і просто є блюзнірством", - сказав Іванов.

Він також зазначив, що військово-морська база в Севастополі є невід'ємною частиною Чорноморського флоту Росії.

"Сам флот важко собі уявити без його головної військово-морської бази", - сказав Іванов.

За його словами, Росії останнім часом "усе частіше нагадують про 2017 (рік)", коли відповідно до російсько-українських домовленостей, може постати питання про подальше базування флоту в Севастополі.

Як зазначив Іванов, сьогодні "Чорноморський флот Російської Федерації захищає не тільки інтереси Росії на її південних кордонах, але і південні кордони України не в меншому ступені".

Він сказав, що уряд Росії не тільки уважно відслідковує проблеми Чорноморського флоту в Севастополі і громадян Росії в цьому місті, але й активно працює над їх вирішенням.

"92% жителів Севастополя - наші співвітчизники", - додав Іванов.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування