Ющенко відчуває до Тимошенко найбільшу симпатію і найбільше розчарування

Неділя, 15 червня 2008, 10:42

Президент Віктор Ющенко заявляє, що уряд Юлії Тимошенко має відмовитися від популізму в економічній політиці і від адміністративних методів впливу на ринок.

Про це Ющенко сказав в інтерв’ю французькому виданню La Croix, повідомляє прес-служба президента.

На питання, чи вважає він за доцільне змінити уряд Тимошенко, Ющенко відповів:

"Ні, потрібно міняти його політику. Головною метою уряду має стати стабілізація цін та бюджет, економічне зростання і лише потім вибудовування соціальної політики. Останній пункт не має йти, поки не буде досягнуто двох перших".

При цьому президент визнав наявність конфліктів між ним та прем’єром.

"Це правда, що час від часу в нас ведеться напружений діалог. Але чому потрібно вважати, що кризи, через які ми проходимо, є кінцем демократії? Чим я пишаюсь, то це тим, що всередині української влади дотримується принцип прозорого діалогу та зберігається мирний спосіб вирішення конфліктів", - сказав Ющенко.

Президент додав, що вважає доцільною приватизацію деяких підприємств, проте є противником того, щоб використовувати кошти від приватизації для підтримки споживання, оскільки "це буде економічною помилкою та призведе до інфляції".

"Це не означає, що я проти цього уряду. Якщо хочете начистоту: це уряд, до якого я відчуваю найбільшу симпатію. Але й найбільше розчарування його економічною політикою. З першого дня я казав пані Тимошенко відмовитися від популізму: "Не перетворюйте міністрів на Дідів Морозів, які роздають солодощі", - сказав Ющенко.

"Нам потрібно переходити на роботу відповідно до правил ринку, а не повертатись до адміністративних підходів. Це головна проблема цього уряду", - додав він.

На питання щодо стану підготовки України до "Євро-2012", Ющенко зазначив:

"Ми маємо план, погоджений з УЄФА. Необхідно долучити інвестицій на 25 мільярдів доларів (16 млрд. євро) для побудови спортивної та туристичної інфраструктури. Я говорив, що на всі питання поставлені нам УЄФА, ми відповіли на 95%. У цьому році два стадіони будуть введені в експлуатацію. У наступному ще два. А київський стадіон буде готовий у 2010 році".

"Для мене це велика честь як для президента приймати ці змагання. Це вперше, коли вони будуть організовані у Східній Європі. Це гарне рішення УЄФА. Хочу вас запевнити, що публіка, як і спортсмени, знайдуть тут комфортне та гостинне середовище", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування