Литвин не буде вимагати від Яценюка зробити "харакірі" коаліції

Неділя, 15 червня 2008, 13:32

Фракція Блоку Литвина не буде вимагати від спікера Арсенія Яценюка оголосити про припинення існування парламентської коаліції, незважаючи на те, що за Конституцією спікер зобов'язаний це зробити.

Про це сказав лідер фракції Володимир Литвин в інтерв'ю журналістам у неділю в ході візиту до Тернопільської області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не будемо витрачати енергію на вимоги такого характеру", - сказав він.

Водночас лідер фракції підкреслив, що згідно з Конституцією, у випадку зменшення складу коаліції на одного або на двох депутатів, спікер зобов'язаний у той же день оголосити про те, що почався відлік місячного строку, протягом якого коаліція має бути доповнена.

"Коаліція прив'язана до 226 (депутатів). Все інше - це міркування для того, щоб бажане видати за дійсне", - відзначив Литвин.

Литвин також спрогнозував, що на наступному пленарному тижні політичні сили парламенту будуть проводити консультації з приводу подальшої роботи Верховної Ради й парламентської більшості.

"Політичні консультації, я думаю, будуть тривати", - сказав він, говорячи про те, як буде працювати Верховна Рада на наступному тижні.

При цьому лідер Блоку Литвина відзначив, що не виключені спроби поставити на перше місце розгляд питань "від яких практично неможливо відмовитися".

За словами Литвина, зокрема, першим на розгляд парламенту може пропонуватися питання про збільшення прожиткового мінімуму.

"Для того, щоб залучити депутатів до залу, щоб вони проголосували, щоб змікшувати, що коаліції нема", - сказав він.

"Якщо говорити про коаліцію, то, перефразовуючи слова відомого класика, можу сказати: гірше за розмови про розвал коаліції можуть бути лише розмови про те, що вона існує", - сказав політик, додавши:

"Не можна розвалити те, чого не існує. А я переконаний, що людей це не цікавить і не хвилює абсолютно".

При цьому Литвин підкреслив, що парламенту необхідно зайнятися вирішенням першочергових питань, зокрема, внести зміни до держбюджету 2008 року, підвищити прожитковий мінімум, мінімальну заробітну плату й мінімальну пенсію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування