Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий знає, що розправа Катеринчука над своїми депутатами нічого не дає

Неділя, 15 червня 2008, 19:43

Секретар Київради Олесь Довгий заявляє, що рішення Миколи Катеринчука про відкликання депутатів своєї фракції не несе жодних юридичних наслідків.

"Така заява носить суто політичний характер. Жодних правових підстав для такого діяння, звичайно, немає. Більше того, наскільки мені відомо, документи насправді не зібрані і не подані належним чином", - сказав Довгий у неділю в ефірі ICTV.

Крім того, він нагадав про рішення Конституційного Суду, "відповідно до якого немає жодного права у будь-якого політика виключати або позбавляти депутатства ту чи іншу особу через те, що вона має особисту думку".

Довгий також назвав дії Катеринчука по відкликанню своїх депутатів недемократичним способом вирішення питання.

"Усередині фракцій були різні думки, люди вагалися, чи голосувати і якщо голосувати, то як з деяких питань порядку денного. Після такого ставлення до них, яке вони відчули збоку свого лідера, я переконаний, що в їхніх діях була десь навіть принциповість, оскільки жоден депутат не повинен бути ображений, тим більше в такий спосіб, тим більше публічно", - сказав він.

Довгий також висловився за те, щоб у Київраді не було поділу фракцій на фракції більшості і опозиції.

"Я відмовляюся ділити Київраду і поляризувати її за політичною ознакою. Не може бути в господарському органі більшості або опозиції. Не може бути опозиції до каналізації або до ліфтового хазяйства", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування