У НАТО Україні натякають, що грошей їй не даватимуть

Неділя, 15 червня 2008, 20:41

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявляє, що реформи, необхідні для вступу України до НАТО, є виключно її відповідальністю.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер" у неділю, відповідаючи на питання, хто має взяти на себе фінансові витрати на шляху України до НАТО, зокрема, на реорганізацію військової системи.

"Я знаю, що часто не вистачає грошей для фінансування цих реформ. Але скажу відверто: це українська відповідальність. НАТО може радити, асистувати, допомагати, але головна відповідальність – на Україні", - сказав Схеффер.

При цьому він зазначив, що з іншого боку, Україна матиме "свій зиск" від вступу до НАТО.

"Важлива частина української індустрії – це літакобудування. Ви зможете отримати користь з такої співпраці, з того, що українські літаки будуть використовуватися Альянсом", - сказав генсек НАТО.

Говорячи про переговори України щодо приєднання до ПДЧ, він зазначив, що "Україна вже доволі близько до НАТО".

Як ви бачили, на Бухарестському саміті було вирішено, що з часом Україна стане членом НАТО, якщо бажатиме, звісно. Тепер ми переходимо до періоду так званих інтенсивних контактів", - сказав Схеффер.

Водночас він не зміг спрогнозувати результати майбутнього саміту НАТО у грудні, на якому Україна сподівається отримати ПДЧ.

"Зараз важко сказати. Ще тільки початок літа і попереду – велика дискусія. Чи виведе вона на нову сходинку у відносинах, я навіть сам не знаю", - сказав Схеффер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...