Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мера Алушти заарештували

Понеділок, 16 червня 2008, 13:43

Печерський районний суд Києва в понеділок заарештував мера Алушти Володимира Щербину, який підозрюється в одержанні хабарів.

Таким чином, суд задовольнив подання Генеральної прокуратури, що просила обрати запобіжний захід для Щербини у вигляді утримання під вартою.

Мер Алушти взятий під варту з 16 червня на термін 2 місяці. Протягом трьох днів постанова суду може бути оскаржена в апеляційному суді.

На засіданні представник прокуратури, зокрема, розповів, що в травні цього року заступник мера Алушти Вадим Попов за згодою з мером вимагали від представника філії ТОВ "Кримігросервіс" $50 тис. за вирішення питання про розміщення на набережній Алушти ігрових павільйонів.

Згодом сума була зменшена до $20 тис. Після одержання цієї суми було прийняте рішення про надання дозволу на розміщення ігрових павільйонів. Отримані кошти мер і його заступник розподілили між собою.

Під час обшуків у Щербини і Попова були вилучені гроші, які вони одержували від різних громадян у вигляді хабарів.

Щербина на засіданні суду заперечував факти одержання хабарів і сказав, що останнім часом він і значна частина депутатів міськради діяли для того, щоб обмежити і навіть прибрати ігрові заклади з набережної Алушти.

Суд також узяв під варту Попова на тих же підставах. Адвокат Щербини Ігор Боровський сказав, що постанова суду надто сувора й захист має намір оскаржити її в апеляційному порядку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування