Ющенко переконує НАТО в унікальності України

Понеділок, 16 червня 2008, 13:53

Президент Віктор Ющенко відзначає істотний прогрес у багатьох напрямках взаємодії України та НАТО, досягнутий після Бухарестського саміту Альянсу.

Про це він заявив у понеділок на зустрічі з делегацією Північноатлантичної Ради та генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером за участю членів РНБО, повідомляє прес-служба президента.

"Йдеться, безумовно, про конкретні справи, які доводять серйозність наших намірів", - підкреслив він, відзначивши передусім "надзвичайно важливе рішення" про можливість участі України у Силах реагування НАТО, ухвалене 13 червня у Брюсселі.

Глава держави також високо оцінив рішення про початок участі України у британсько-французькій ініціативі з ремонту та модернізації вертольотів, підготовки екіпажу та технічного персоналу, що було ухвалене 15 травня у Спільній заяві президента України і прем'єр-міністра Великої Британії.

Він нагадав, що Україна - єдина з країн-партнерів Альянсу бере участь у всіх його операціях з підтримання миру і стабільності. "Ці конкретні факти свідчать, що Україна підтверджує свою позицію не як споживача, а як важливого, можливо, унікального контрибутора світової безпеки і світової стабільності", - сказав Ющенко.

Він особливо відзначив розгорнуту в українському суспільстві широку дискусію з питань відносин нашої країни з НАТО та зростання зацікавленості людей питаннями євроатлантичної інтеграції. Президент окремо зупинився на успішному процесі реформування національного безпекового сектору, високо оцінивши експертну допомогу, яку в цьому питанні надає Альянс.

Президент висловив сподівання, що результатом розмови стане об'єктивна спільна оцінка та чіткий план дій нашої інтенсивної взаємодії, започаткованої після Бухарестського саміту НАТО. "Її виконання стане запорукою підтримки всіма країнами-членами Альянсу нашого приєднання до Плану дій з набуття членства у грудні поточного року", - переконаний Ющенко.

У зустрічі також брали участь спікер Арсеній Яценюк, прем'єр Юлія Тимошенко, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр оборони Юрій Єхануров, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...