Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк - ЄС: ми вже нічого не просимо, але виконайте угоду

Понеділок, 16 червня 2008, 18:23

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що Євросоюзу необхідно виконувати умови договору про спрощення візового режиму між ЄС і Україною.

На прес-конференції в понеділок він підкреслив, що в ході установчого засідання асамблеї парламентів України, Литви й Польщі була підписана декларація про заснування асамблеї, де "чітко зазначена необхідність спрощення візового режиму".

"На рівні національних парламентів ми будемо робити все, щоб такий візовий режим дійсно відповідав духу й положенням цієї угоди", - сказав він.

При цьому Яценюк підкреслив, що на даний момент необхідно "іти по шляху хоча б виконання того, що вже підписано між Україною і ЄС", відзначає "Інтерфакс-Україна".

"Нових актів не потрібно. Потрібно, щоб відповідні національні органи, які відповідають за видачу віз у рамках підписаної угоди, узялися за його виконання", - підкреслив Яценюк.

За його словами, це не тільки в інтересах України, оскільки ця угода має двосторонній інтерес як для України, так і ЄС, оскільки обсяг інвестицій ЄС в Україні чітко декларує необхідність спрощення візового режиму.

"Зі своєї сторони Україна зробила все - ми зняли візовий режим як такий. Ми вже нічого не просимо, мова йде про виконання підписаної угоди", - підкреслив Яценюк.

Разом з тим, на першому засіданні міжпарламентської асамблеї парламентів України, Литви й Польщі Яценюк оголосив, що в складі асамблеї сформовано 3 комітети.

Комітет з питань європейської і євроатлантичної інтеграції очолить представник польського парламенту, комітет з гуманітарних і культурних питань - представник литовського парламенту, а представник українського парламенту очолить комітет з питань регіонального і європейського співробітництва.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування