У НУНС хочуть розслідувати репресії від Балоги і Медведька

Понеділок, 16 червня 2008, 18:40

Народний депутат від НУНС Юрій Гримчак пропонує створити у парламенті слідчу комісію з питань розслідування причетності до політичних репресій посадових осіб секретаріату президента і Генпрокуратури.

Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті, повідомляє УНІАН.

До складу ТСК пропонується включити 21 народного депутата. Головою комісії пропонується обрати Гримчака.

У разі ухвалення постанови комісія працюватиме протягом одного року, а її проміжний звіт буде заслуханий в парламенті не пізніше шестимісячного терміну з дня прийняття відповідного рішення.

У пояснювальній записці автор проекту постанови зазначає, що підставою для порушення питання щодо створення комісії стали численні повідомлення в інтернет-виданнях про факти політичних переслідувань опонентів курсу діючого президента та його секретаріату, виконавчим інструментом яких стала Генпрокуратура.

"Аналізуючи ситуацію, що склалася навколо політичних переслідувань та з метою недопущення їх системного та тривалого характеру, що призводить до численних порушень Конституції України, законів України та численних зловживань владою та посадовим становищем з боку секретаріату президента та Генеральної прокуратури України – доцільно надати цьому прикрому явищу політико-правову оцінку", - йдеться в проекті.

Гримчак наголошує, що одним з таких явищ з боку Секретаріату Президента та деяких посадових осіб є незаконний збір інформації щодо опонентів, а потім її оприлюднення через деякі підконтрольні ЗМІ та слідчі дії Генеральної прокуратури, що є прямим порушенням Конституції та законів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...