Янукович подумує про нові вибори і зміну уряду

Понеділок, 16 червня 2008, 22:07

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович прогнозує цього тижня виникнення питання про початок переговорів щодо створення нової коаліції.

Таку думку він висловив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі, опублікованому в понеділок.

"Я вважаю, що на наступному тижні (інтерв’ю записувалося 13.06.2008), офіційно вже виникне питання про початок переговорів між депутатськими фракціями в парламенті. Це питання виникне, але це не означає, що цей процес розпочнеться", - зазначив Янукович.

"Якщо ми не домовимось і не буде створена нова коаліція, не переформатування коаліції, я хочу зробити на цьому наголос, а нова коаліція з тими політичними силами, які здатні взяти на себе відповідальність. Якщо цього не буде, то, безумовно, не залишається іншого шляху, як нові вибори", - сказав лідер ПР.

За словами Януковича, зараз немає іншого шляху, ніж домовитись, як жити далі, і як ефективно побудувати систему відповідальності в державі.

"А таких пропозицій у нас багато. Це, безумовно, і Конституційна реформа, це, безумовно, і зміна діючого уряду, який півроку показує тільки негативні результати", - додав він.

Водночас, коментуючи заяву екс-міністра оборони Анатолія Гриценка про те, що Янукович повідомляв йому про домовленість із президентом Віктором Ющенком щодо створення широкої коаліції після виборів 2007 року, Янукович сказав: "Пан Гриценко не входить в коло тих людей, з якими я міг би вести такі довірливі розмови".

"Такої інформації і таких ідей ми багато чули від різних політиків. Це їх роздуми, це їх точка зору. І висловлювати у ЗМІ власну точку зору не заборонено", - додав він. "Я здатен сказати сам. І я не хотів би мати перекладачів чи адвокатів", - підкреслив Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування