Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанк дозволив возити більше валюти без декларацій

Вівторок, 17 червня 2008, 11:30

Національний банк дозволив c 27 липня фізичним особам увозити в Україну й вивозити за кордон до 10 тис. євро готівкою (в еквіваленті) без письмового декларування митним органам, тоді як раніше така сума становила 3 тис. доларів (в еквіваленті).

Про це сказано в постанові НБУ №148 від 27 травня, зареєстрованій у Міністерстві юстиції 11 червня, повідомляють "Українські новини".

"Фізична особа має право ввозити в Україну й вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тис. євро без письмового декларування митному органу", - сказано в документі.

Фізособи також можуть увозити й вивозити готівкою понад 10 тис. євро за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

При цьому фізособи, що ввозять або вивозять готівку в обсязі понад 10 тис. євро, повинні мати у своєму розпорядженні документ, що підтверджує зняття готівки з рахунків у банку, включно на суму, що перевищує 10 тис. євро.

Юридичні особи можуть увозити й вивозити готівку через уповноваженого представника без обмежень суми за умови письмового декларування в повному обсязі.

НБУ також дозволив фізособам увозити й вивозити банківські метали вагою до 500 м у вигляді злитків і монет за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Для вивозу банківських металів вагою понад 500 грамів фізособи повинні мати у своєму розпорядженні відповідну індивідуальну ліцензію НБУ.

Банківські метали вагою понад 500 грамів мають право ввозити в Україну лише вповноважені банки.

Юрособи (крім уповноважених банків) не можуть увозити й вивозити банківські метали, крім ввезення металів, виготовлених нерезидентами за договорами про переробку давальницької сировини.

Як повідомлялось, у лютому 2007 року НБУ збільшив максимальний обсяг ввезення і вивезення фізособами національної валюти з 10 тис. гривень до 50 тис. гривень.

У травні 2008 Рада НБУ рекомендувала правлінню дозволити фізичним особам - резидентам ввозити й вивозити за кордон до 10 тис. євро без додаткових дозвільних документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування