Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Луценка хочуть знати, за які кошти Балога возить свою дружину за кордон

Вівторок, 17 червня 2008, 13:26

Депутатська група "Народна самооборона" (фракція "НУ-НС") просить Верховну Раду створити тимчасову слідчу комісію з розслідування "фактів зловживання службовим становищем" главою секретаріату президента Віктором Балогою.

"А саме, з факту використання ним (Балогою) службових літаків в особистих цілях", - пояснює прес-служба "Народної самооборони", повідомляючи про відповідну вимогу депутатської групи.

"Перебуваючи на посаді міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, а на даний час, на посаді глави секретаріату президента, Балога Віктор Іванович неодноразово використовував службові літаки в особистих цілях для перельотів на вихідні дні до Закарпатської області з безоплатним перевезенням членів сім’ї, друзів та знайомих", - наголошує "Народна самооборона".

Раніше депутати від групи "Народна самооборона" звернулись до Генпрокуратури з проханням перевірити законність використання Балогою чартерних рейсів та державних літаків для перельотів по Україні та за кордон.

Члени депгрупи "Народна самооборона" 17 червня звернулися із депутатськими запитами до Генпрокурора Олександра Медведька та до Голови ГоловКРУ Миколи Сивульського.

В цих запитах депутати просять "здійснити перевірку державного авіаційного підприємства "Україна" на предмет використання літаків в особистих цілях Балогою, який здійснював перельоти до Закарпатської області (на вихідні дні) з безоплатним перевезенням своїх родичів, друзів та знайомих".

"Народна самооборона" також звернулася із запитом до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, де просять здійснити перевірку "та вирішити питання про порушення кримінальної справи за фактом використання літаків ДП "Україна" у особистих цілях Балогою".

Також депутат від групи Геннадій Москаль просить перевірити наявність корупційних діянь при здійсненні перельотів чартерними рейсами Балогою та членами його родини.
"Наших виборців цікавить, хто замовляв і оплачував дані авіаперевезення. Якщо дані рейси замовляв особисто Балога, тоді за рахунок яких коштів він це робив, (заробітна плата глави секретаріату президента складає 17 тис. грн.), та чи вказані дані суми Балогою в податковій декларації?" – зазначається в зверненні.

Також в звернення наводяться данні перельотів, здійснених Балогою, членами його родини та іншими особами в період 2007-2008 роки.

Так зокрема, за напрямом Київ-Ужгород здійснено понад 60 перельотів, також по Україні здійснено перельоти до Львова, і Сімферополя.

Серед закордонних перельотів здійснено поїздки до Інсбруку та Відня у Австрії, Греції, Триполі в Лівії, до Ліона та Ніцци у Франції, до Мюнхена в Німеччині та до Женеви в Швейцарії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...