Вінський обкопав "Укрзалізницю" з усіх боків

Вівторок, 17 червня 2008, 14:36

Міністерство транспорту і зв'язку заявляє про низку порушень з боку керівництва "Укрзалізниці", встановлені Контрольно-ревізійним управлінням Мінтрансу.

За повідомленням прес-служби відомства, втрати "Укрзалізниці" становлять 124,793 млн. гривень через порушення при закупівлях дизельного палива, паливного мазуту й масел у 2008 році.

За умови подальшого виконання укладених з порушеннями законодавства договорів "Укрзалізниця" зазнає збитків ще на 168,739 млн. гривень, повідомляють Українські новини.

Порушення з боку Тендерного комітету "Укрзалізниці" КРУ Мінтрансу встановило в результаті перевірки діяльності "Укрзалізниці" і ряду держпідприємств у залізничній галузі за період з 1 січня по 15 травня.

Також КРУ Мінтрансу встановило, що, незважаючи на неприпустимість встановлення індивідуальних знижок на пасажирські й вантажоперевезення, "Укрзалізниця" продовжувала встановлювати такі знижки за умов певного гарантованого середньомісячного обсягу перевезень.

Крім того, перевірка встановила низку порушень законодавства при використанні держмайна з боку "Укрзалізниці", внаслідок чого держбюджет не дорахувався 0,787 млн. гривень, а "Укрзалізниця" не одержала 0,213 млн. гривень доходу від оренди.

Також перевірка встановила порушення при проведенні держзакупівель державним підприємством матеріально-технічного забезпечення залізниць України "Укрзалізничпостач" на суму 663,632 млн. гривень.

За даними КРУ Мінтрансу, результати перевірки вказують на низьку фінансову дисципліну на підприємствах залізничного транспорту, низький рівень виконавської дисципліни з боку керівників окремих підприємств, а також про відсутність в "Укрзалізниці" необхідної організаторської роботи, координації й контролю за виконанням фінансових планів.

Матеріали перевірки передані в правоохоронні органи й стали основою для подання міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського про звільнення гендиректора "Укрзалізниці" Василя Мельничука.

Як відомо, Вінський направив 10 червня в Кабінет міністрів подання на звільнення гендиректора "Укрзалізниці" Мельничука.

У травні Вінський ініціював звільнення Мельничука, мотивуючи це недостатньо наполегливою реалізацією керівництвом "Укрзалізниці" фінансового плану на 2008 рік.

Мельничук працює гендиректором "Укрзалізниці" з 29 грудня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...