Друг Ющенка і Депардьє купили готель у центрі Києва і кілька гектарів біля Борисполя

Вівторок, 17 червня 2008, 15:37

Hares Group (Австрія) на початку 2008 року придбала частину корпоративних прав на майновий комплекс готелю "Русь" (Київ), повідомив президент компанії Юсефф Харес в інтерв'ю щотижневикові "Ділова столиця".

"Причому я тут не один, - зі мною в цей бізнес увійшов Жерар Депардьє. Він і його французький партнер по бізнесу Мішель Луб'є стали співвласниками компанії, на яку ці активи оформляються", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому Харес відзначив, що поки згадана компанія не може скористатися правами власників, тому що усе ще залишається в силі "фальшиве рішення... одного з районних судів Білої Церкви", яким прикривають свої дії рейдери.

Як повідомлялося, у 2006 році відбулося рейдерське захоплення розташованих у готельному комплексі "Русь" ТОВ "Курені" і ТОВ "Місто слави", разом з цими компаніями було захоплено і сам готель. Крім того, у ЗМІ того ж року обговорювалися конфлікти між бізнесменом Мстиславом Скоробогатовим і колективами і менеджментом ряду об'єктів комерційної нерухомості в Києві, у тому числі готельного комплексу "Русь".

Харес в інтерв'ю виданню також повідомив, що компанія планує побудувати багатофункціональний комплекс площею близько 500 тис. кв. м з бізнес-центром, офісними, виставковими торговельними приміщеннями, готелем і ресторанами на ділянці 54 га біля аеропорту "Бориспіль". Початок будівництва заплановано на 2009 рік, вартість проекту перевищує $200 млн.

Як повідомлявся, ТОВ "КУА АПФ "Бізнес Інвест Капітал" (BUIC Capital Management, Київ) виступить консультантом з фінансових питань і управління проектом для компанії Hares Group Estates, що разом з міжнародною інвестиційною компанією Hardt Group, розвиває земельну ділянку площею 54 га біля аеропорту "Бориспіль".

Крім того, Харес повідомив, що компанія планує створити сучасний мікрорайон з технопарком на 300 га в Бориспільському районі, а також побудувати 120140 тис. кв. м житла на 3,5 га по вул. Бориспільській в Києві.

"Крім столиці, ми працюємо в Криму. Недавно одержали ордер на будівництво багатоповерхового житлового будинку в районі Великої Ялти, ще по двох ділянках також готується технічна документація", - сказав він.

Юссеф - уродженець Сирії, за даними інтернет-джерел, у 2003 році отримав українське громадянство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування