Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звягільський вважає, що до його шахти ставляться упереджено

Вівторок, 17 червня 2008, 15:46

Прес-служба шахти імені А.Ф. Засядька називає "грубим перекручуванням фактів" інформацію про повну зупинку роботи шахти після перевірки стану охорони праці і ТБ, проведеної 13 червня інспекцією Теруправління по Донецькій області за участю вищих чиновників Держгірпромнагляду і керівників шахти.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби, опублікованому на офіційному сайті підприємства, повідомляє "Остров".

"У висновках працівників Держгірпромнагляду й у виданому ними розпорядженні зазначається, зокрема, що: "п.3. Вміст газу метану у виробках обстежуваного маршруту складає: 0,6% – на вихідному струмені..., п.4. Апаратура АГК установлена правильно і працездатна, п.5. Виїмкова ділянка забезпечена розрахунковою кількістю повітря...". Крім того, перевіркою не виявлена наявність небезпечних скупчень вугільного пилу, що свідчить про виконання шахтою комплексу заходів для запобігання її вибухів. Це усе підтверджує задовільний стан пиле-газового режиму підприємства", - говориться в повідомленні.

Прес-служба стверджує, що виїмка вугілля в 18-й східній лаві шару m3 була припинена з 4-й зміни 13 червня "через порушення деяких пунктів правил безпеки, які не створюють загрозу життю і здоров'ю працюючих шахтарів".

"Усі порушення були оперативно усунуті. Роботи з видобутку вугілля в зупиненій лаві після перевірки представниками Держгірпромнагляду в Донецькій області відновлені у встановленому порядку 14 червня з другої зміни. І до, і під час, і після перевірки шахта працювала і працює в звичайному режимі з видобутку вугілля, крім зупиненої ділянки, ведуться роботи з проведення виробки і забезпечення життєбезпеки підприємства", - зазначається у повідомленні.

Прес-служба також заявляє, що поява на інтернет-сайті Держгірпромнагляду інформації про зупинку шахти 14.06.08р. о 17:00 уже після поновлення роботи з виїмки вугілля на зупиненій ділянці "свідчить про заздалегідь сплановану акцію Держгірпромнагляду України з нагнітання нездорової обстановки навколо підприємства".

У заяві також нагадується, що низка резонансних аварій, які мали місце останнім часом "на найбільш благополучних, за загальним визнанням, з погляду безпеки шахтах галузі" говорить про те, що "за останні роки в промисловості України в цілому, у тому числі й у вугільній галузі, у зв'язку зі старінням основних фондів, концентрацією зусиль керівників підприємств на питаннях комерціалізації, увага до питань безпеки ослаблена".

"На шахтах ця обставина посилилася їхнім старінням, збільшенням глибини робіт, а також різким зниженням кваліфікації кадрів. Однак, відповідної зміни ставлення до питань безпеки на шахтах з боку Держгірпромнагляду не послідувало. Розрив між його необхідним і фактичним рівнями став критичним. Більш того, сьогодні Держгірпромнагляд ігнорує факти прояву газодинамічних явищ, які раніше не зустрічалися і від яких не рятують відомі технічні засоби, оскільки ці явища залишаються невивченими", - зазначає прес-служба.

При цьому вона припускає, що особисті амбіції і небажання глибоко вникнути в проблему безпеки голови Держгірпромнагляду Сторчака С.А. "призвели до упередженого ставлення до колективу шахти ім. А.Ф. Засядька з боку комітету Держгірпромнагляду".

Як відомо, у 2007 році на шахті ім. Засядька відбулася найбільша за роки незалежності України аварія. У результаті серії вибухів загинули 106 гірників і гірничорятувальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування