Генсек НАТО обіцяє зміцнити суверенітет України

Вівторок, 17 червня 2008, 16:56

Вступ України в НАТО зміцнить її суверенітет, вважає генеральний секретар альянсу Яап де Хооп Схеффер.

"Приєднання до родини НАТО підсилить суверенітет України замість того, щоб його знизити", - сказав Схеффер на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він також додав, що в Україні достатньо інтенсивно розвивається демократія, крім того, час від часу виникають дипломатичні дебати на тему НАТО.

"В Україні це мають бути інформовані дискусії, а не ті, котрі базуються на міфах", - підкреслив генсек.

Схеффер також додав, що навколо НАТО зараз видумується дуже багато різних міфів.

Як приклад, він навів заяву про можливе розміщення баз НАТО на території України, а також обов'язкова участь українських військових в операціях альянсу.

Крім того, генсек додав, що розширення НАТО не спрямоване проти якоїсь країни, у тому числі, проти Росії. "НАТО не має якихось прихованих мотивів", - сказав він.

Схеффер знову підкреслив, що Україна достатньо суверенна держава, щоб самій приймати рішення про те, вступати або не вступати їй в альянс.

Він також додав, що НАТО не змушує країни приєднуватися до блоку, а їхні народи самі мають прийняти рішення з приводу курсу своєї країни.

Генеральний секретар НАТО також спростував деякі думки про те, що Росія значно вплинула на результати Бухарестського самміту.

"Я так не думаю, якби так було, такий тиск би не спрацював", - сказав генсек, відповідаючи на питання журналістів про те, чи вплинула Росія на результати Бухарестського самміту альянсу в квітні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...