Регіони готують чергове перезавантаження Ради?

Вівторок, 17 червня 2008, 17:36

Партія регіонів розпочала кампанію з підготовки до проведення дострокових парламентських виборів, заявляє член фракції БЮТ Микола Томенко.

"Ситуація, що склалася у Верховній Раді, є зрозумілою і показовою. Партія регіонів сьогодні діє в той спосіб, щоби продемонструвати, що парламент є недієздатним, а коаліція демократичних сил – непрацюючою", - цитує слова Томенка його прес-служба.

На переконання депутата, підставами для такої діяльності Партії регіонів є початок кампанії з організації дострокових парламентських виборів в Україні.

"Саме з цією метою Партія регіонів не голосує за жоден закон у Верховній Раді та намагається зняти з порядку денного свої законопроекти соціально-економічного характеру, про важливість яких її представники останнім часом часто заявляли у ЗМІ", - зауважив Томенко.

Якщо неголосування комуністів як системних союзників Партії регіонів зрозуміле, то дивною виглядає позиція Блоку Литвина, який свою парламентську діяльність будував на абстрагуванні від поділу парламенту на більшість та опозицію, а також вимагав розглядати закони виключно в інтересах українського народу, додав депутат.

"На сьогоднішньому засіданні парламенту вкрай важливий законопроект про більш жорстку відповідальність за водіння в нетверезому стані та інші порушення правил дорожнього руху "дружньо" провалили своїм неголосуванням Партія регіонів, комуністи та Блок Литвина", - нагадав Томенко.

"Це ж стосується й низки інших законопроектів соціально-економічного характеру", - додав він.

За словами Томенка, "подальша логіка дій Партії регіонів зрозуміла: через системне неголосування довести, що коаліції у 226 голосів не існує, а отже, треба оголошувати про припинення діяльності нинішньої коаліції та "включити лічильник" створення нової парламентської більшості".

"Тоді Партія регіонів, тиснучи необхідністю майбутніх дострокових виборів, спробує створити широку коаліцію", - вважає депутат.

"Але за будь-яких обставин сьогодні можна констатувати: Партія регіонів розпочала кампанію з підготовки до проведення дострокових парламентських виборів, а її союзники усіляко сприяють їй у цьому", - додав Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...