КРУ взялося за перельоти Балоги

Вівторок, 17 червня 2008, 19:57

Головне контрольно-ревізійне управління одержало звернення депутатів із проханням перевірити на наявність корупційних дій факти авіаперельотів чартерними рейсами глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомив голова ГоловКРУ Микола Сивульський, передає УНІАН.

"Я вже дійсно отримав відповідне звернення від "Нашої України – Народної самооборони"… Дійсно, поїздки-польоти, й кругом одне й те саме прізвище", - зазначив він.

Водночас, за словами Сивульського, перед тим, як приступати до перевірки, необхідно подивитися, чи така перевірка в компетенції ГоловКРУ.

"Перше, що ми розберемо, - чи підконтрольний нам цей об`єкт. Якщо він під ДУСею (Держуправління справами) – то ні, тому що відповідно до законодавства, "потолок" (перевірок ГоловКРУ) - це міністерства й відомства, а все що під президентом, а ДУСя під президентом, все що під Кабміном, під Верховною Радою – нам не підконтрольне, ми не маємо права, це Рахункова палата повинна (перевіряти). Але ми подивимося, якщо є підстави, то перевірку буде здійснено", - сказав він.

За його даними, ГоловКРУ має дати відповідь депутатам через 15 днів.

Як повідомлялося, депутат від НУНС Геннадій Москаль звернувся із депутатськими запитами до Генпрокурора Олександра Медведька й міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в яких просить перевірити на наявність корупційних дій факти аіваперельотів чартерними рейсами глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...