Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КРУ запідозрило компанію "Ernst & Young" у грі за "Укрзалізницю"

Вівторок, 17 червня 2008, 21:45

Головне контрольно-ревізійне управління України звернулося до Фонду держмайна України з поданням про позбавлення ліцензії на право оцінної діяльності ТОВ "Ernst & Young".

Про це повідомив на прес-конференції в Києві у вівторок глава відомства Микола Сивульський.

"Ми попросили ФДМ позбавити "Ernst & Young" права проводити оцінку", - сказав він.

За його словами, у ході ревізії фінансово-господарської діяльності "Укрзалізниці" у другому півріччі 2006- 2007-м роках ГоловКРУ встановило, що "Ernst & Young" у 2007 році оцінило адміністративний 5-ти поверховий будинок Придніпровської залізниці в центрі Дніпропетровська загальною площею 19,6 тис. м кв у 400 тис. грн., при залишковій вартості будівлі в 5,1 млн. грн., і тому, що в другому півріччі 2006 року 2007-м року в ній був проведений капремонт на 19,9 млн. грн.

Аналогічно ТОВ станом на 1 січня 2007 року встановило вартість 204 км верхньої будівлі шляхів "П'ятихатки-Чапліно" Синельниковської дистанції шляхів у 29,3 млн. грн., при тому, що тільки в 2006 році тут була проведена модернізація 43,4 км на 45,7 млн. грн.

На звертання КРУ з цього приводу регіональне управління ФДМ в Дніпропетровській області кваліфікувало звіти ТОВ "Ernst & Young" як такі, котрі не відповідають вимогам нормативно-правових актів за оцінкою майна, є неякісними і непрофесійними і такими, що не підлягають використанню.

"Ernst & Young" є однією з чотирьох провідних міжнародних компаній по наданню професійних послуг, і першою серед них відкрила офіс в Україні в 1991 році.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування