БЮТ не підтримає ініціативу Ющенка

Вівторок, 17 червня 2008, 22:07

Фракція БЮТ не буде підтримувати в другому читанні внесені президентом у парламент законопроекти про статус суддів і судоустрій.

Про це у вівторок повідомив заступник лідера фракції Андрій Портнов, передає "Інтерфакс-Україна".

"БЮТ вважає, що та поспішність, з яким протягом одного тижня президент ініціює, а Партія регіонів активно підтримує в парламенті негайне прийняття даних законів, ще раз свідчить про наявність в Україні "широкої" коаліції президента і Партії регіонів", - озвучив він офіційну позицію фракції.

У фракції нагадують, сказав депутат, про рішення Конституційного суду з приводу незаконності призначення президентом суддів на адміністративні посади.

Крім того, за словами Портнова, у фракції дивуються, чому "президент наполягає на прийнятті в другому читанні закону, що у першому читанні був проголосований нелегітимним складом парламенту, який президент сам же і розпустив".

Він також зазначив, що фракція звертає увагу не непослідовність президента України і вказує на те, що "президент вперше після розпуску парламенту фактично визнає легітимність Верховної Ради 5-го скликання після указу про його розпуск".

У БЮТ також вважають, що варіант закону про судоустрій, "запропонований президентом і Партією регіонів", фактично робить підконтрольною всю судову систему секретаріату президента.

"БЮТ не хоче повторення прикладів, коли суддів викликають на Банкову і ставлять їм приватні задачі", - підкреслив Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування