Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдін залишить Україну через "День Росії"?

Середа, 18 червня 2008, 08:30

Віктор Черномирдін, який останні 7 років працював на посаді посла Росії в Україні, найближчим часом повернеться на батьківщину.

Як пише "Независимая газета", цю новину зараз обговорюють всі українські політики.

"Питання упирається в пошуки нової кандидатури на цю посаду: Москва дочекалась, коли Київ призначить свого посла, а тепер дасть гідну "кадрову відповідь", - говориться в статті.

Джерело газети в МЗС РФ інформацію про зміну посла фактично підтвердило, зазначивши, що конкретна дата зміни голови дипмісії у Києві залежить від президента Росії.

"Експерти в обох столицях можливу відставку російського посла зв'язують з 225-річчям Севастополя, яке у минулі вихідні відсвяткували за українським, а не російським сценарієм", - пише газета.

Видання зазначає, що про можливе закінчення українського періоду своєї дипломатичної кар'єри Черномирдін говорив сам – на святкуванні свого 70-річчя.

Українські політики ж вважають, що формальним приводом для швидкої заміни посла стало роздратування офіційної Москви провалом святкування Дня Росії в Україні, пише газета: цього року на прийом у Національному палаці "Україна" прийшли тільки колишні українські лідери, включаючи екс-президента Леоніда Кучму, а також функціонери опозиційних партій - нинішнє українське керівництво свято проігнорувало.

"Масла в вогонь додали недавні торжества в Севастополі. Джерело, близьке до секретаріату президента України, пояснило, що Києву вдалося фактично заборонити парад, до якого готувався Чорноморський флот РФ", - повідомляє газета.

"Наскільки мені відомо, саме тому був скасований візит у Севастополь Дмитра Медведєва", - поділилося інформацією джерело.

Крім того, зазначає видання, зустріч президентів Віктора Ющенка і Дмитра Медведєва 6 червня в Санкт-Петербурзі теж була не підготовлена – розрядку в україно-російські відносини вона не внесла.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування