Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк радить БЮТ створити "підґрунтя" для її звільнення

Середа, 18 червня 2008, 09:23

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк закликає депутатів, які ініціюють її звільнення, ухвалити на законодавчому рівні процедуру такого звільнення.

"Бо в противному випадку будь-яке призначення на посаду голови ФДМ може бути визнано нелегітимним та негативно вплине на інвестиційний клімат в державі", - йдеться у її зверненні до БЮТ, оприлюдненому прес-службою ФДМ.

Семенюк запевняє, що "не тримається за свою посаду, але вважає за необхідне припинити практику беззаконня".

Вона переконана, що якщо "дозволить вчинити незаконні дії над собою, це стане негативним прецедентом і тоді на будь-якому підприємстві, організації, державному органі подібні дії стануть можливими щодо будь-якого працівника".

"Подібні незаконні звільнення потрібно закінчити раз і назавжди. Це принципова позиція Валентини Семенюк-Самсоненко", - сказано в повідомленні.

Семенюк також заперечує інформацію представника БЮТ Володимира Пилипенка, нібито Окружний адміністративний суд Києва відмовив Семенюк у задоволенні позову щодо визнання незаконним розпорядження КМУ від 6 лютого цього року про відсторонення її від виконання обов'язків голови ФДМ, а також аналогічних позовів її заступників Віктора Петрова та Анатолія Гриненка.

Семенюк зазначає, що засідання Окружного адмінсуду Києва відбулося у вівторок, 17 червня, та розгляд позову перенесено на 26 червня цього року.

"Для правильного вирішення справи суд витребував додаткових доказів від всіх осіб, які беруть участь у справі, в тому числі із Генеральної прокуратури, що є предметом службового розслідування", - пояснюється в повідомленні.

Голова ФДМ "звертає увагу на свідому дезінформацію суспільства та відверту брехню представників певної політичної сили, що набрала вже системного характеру".

"Це вчергове свідчить про нестачу правових підстав та слабкість позиції прем'єр-міністра щодо кадрових рішень у ФДМ та визнання порушення Кодексу законів про працю та Закону про державну службу, в тому числі, і щодо звільнення голови Фонду", - переконана Семенюк.

"На сьогодні зауважуємо, що Конституція України не наділяє жодними повноваженнями прем’єр-міністра на подання щодо звільнення голови Фонду, тому і розгляд цього питання є неможливим, а також безпідставним виходячи із закону "Про державну службу та Кодексу законів "Про працю", - сказано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...