Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ усе ж збирається "відпрацьовувати нове життя депутатів"

Середа, 18 червня 2008, 09:53

Депутат від БЮТ Валерій Писаренко прогнозує повторну подачу коаліцією законопроекту про механізм застосування імперативного мандату й позбавлення депутатів низки пільг.

"Ми знову подамо законопроект, щоб він пройшов передбачені законом процедури, будемо і далі вимагати підтримки цього проекту", - сказав Писаренко.

Він зазначив, що Комуністична партія вже заявляла про свою готовність підтримати такий законопроект, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Як ви бачили, КПУ висловила свою позицію, що вони готові до голосування за цей проект, але сьогодні (17 червня) у них були критичні дні", - сказав представник БЮТ.

За його словами, коаліція подасть проект, ідентичний тому, який уже відхилив парламент.

"Це буде той же законопроект, з тими ж умовами, на базі цього проекту ми будемо відпрацьовувати нове життя депутатів, життя без пільг", - сказав він.

На думку Писаренка, відмова Партії регіонів підтримати у вівторок законопроект про скасування недоторканності і пільг, внесений і депутатами від цієї фракції, пояснюється їхнім страхом втратити привілеї.

"Паніка і страх огорнули Партію регіонів, вони не можуть уявити собі, як вони завтра отямляться і вранці вони зрозуміють, що в них немає пільг, а це для них дуже серйозні кошти – у їхніх лавах практично немає мільярдерів, лише одна найбагатша людина у Європі", - сказав Писаренко.

Він підкреслив, що коаліція була готова ухвалити законопроект опозиції без додаткового розгляду і уже у вівторок подати його на підпис президенту.

Писаренко зазначив своє занепокоєння тим, що Партія регіонів як політична сила, що набрала більше за всіх голосів на виборах, виявила обман виборців.

Як відомо, у вівторок, 17 червня, Верховна Рада відмовилася скасувати депутатську недоторканність і низку пільг. За ухвалення проекту закону №1356-2 "Про внесення змін у закон "Про статус народного депутата" (про скасування пільг народного депутата) у першому читанні проголосувало 25 депутатів при 226 необхідних.

Верховна Рада відмовилася визначити механізм застосування імперативного мандату (права політичної партії або блоку припиняти повноваження депутата, обраного за її списком) і позбавити депутатів низки пільг.

За ухвалення за основу внесеного коаліцією у вівторок законопроекту №1408 проголосувало 192 депутати при 226 необхідних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...