Друзі Балоги нічого "не пам'ятають" про польоти з ним

Середа, 18 червня 2008, 10:49

Депутати "Народної самооборони" звернулися в Генпрокуратуру, МВС і Контрольно-ревізійне управління з проханням перевірити факти використання в особистих цілях главою секретаріату президента Віктором Балогою службового авіатранспорту.

Крім дружини і дітей Балоги безкоштовними перевезеннями нібито користувалися депутати і його найближчі соратники Василь Петьовка й Ігор Кріль ("НУ-НС"), Іван Плющ (на той момент – секретар РНБО), заступник глави СП Ігор Пукшин, Володимир Шаповал (на той момент представник президента в КС) і президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов.

Однак, як пише "Комерсант-Україна", "друзі і знайомі", які здійснювали, за даними "Народної самооборони", перельоти на службових літаках, про подробиці цих поїздок нічого не пам'ятають.

"Нікуди я не літав", - коротко відповів газеті Пукшин.

"Можливо, була виборча кампанія (у Верховну Раду), але, якщо чесно, я не дуже пам'ятаю – це було давно, і я б не став це коментувати", - сказав Жданов.

Єдиним, хто частково підтвердив факт спільних перельотів, виявився Петьовка.

"Це право народних депутатів вимагати проведення таких перевірок, але я упевнений, що цього (зловживання службовим становищем) не може бути в природі", - запевнив він.

"Ні однієї державної гривні я у своїх цілях не використовував і на службових літаках не літав. Комерційні літаки – так, брали і літали в особистих цілях, але гроші за них платили не з державної казни", - запевнив Петьовка.

Одержати відповідь із секретаріату президента "Комерсанту" не удалося – і Балога, і його прес-секретар не відповідали на дзвінки.

У "Самообороні" ж не приховують, що, заявивши про можливі факти зловживання службовим становищем, вони тим самим хочуть поставити Балогу в такі ж умови, у яких опинилися представники їхньої політичної сили – міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і депутат Давид Жванія (ГПУ порушила справи щодо Луценка – за підозрою в нецільовому використанні службових літаків; щодо Жванії – за фактом підробки документів і їхнього використання).

"Ми хочемо подивитися, якою буде відповідь Генпрокуратури. Якщо відповідь буде такою ж, як і по аналогічних претензіях на адресу Луценка, я повірю в чесність ГПУ", - сказав депутат Геннадій Москаль.

Разом із тим він заперечує, що метою даних депутатських запитів було "провчити" Балогу. Однак він не зміг пояснити, чому дані річної давнини про зловживання главою СП службовим становищем були оприлюднені саме зараз.

"Ми звернулися (у правоохоронні органи) тоді, коли нам про це повідомили наші виборці. Вони сидять в аеропорті і записують: прилетів Балога, полетів Балога, а з ним Кріль, Петьовка, дружини і діти", - сказав Москаль.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...