Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засуджені у справі Гонгадзе просять пом'якшення вироку

Середа, 18 червня 2008, 11:25

Верховний Суд у вівторок приступив до розгляду касаційних скарг Миколи Протасова, Валерія Костенка й Олександра Поповича, засуджених у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як відомо, раніше Апеляційний суд Києва засудив Протасова до 13 років, а Костенка й Поповича – до 12 років позбавлення волі. Після цього у ВС були спрямовані касаційні скарги їхніх адвокатів.

"Ми просимо правильно кваліфікувати їхні дії, основне – це прибрати "попередню змову", а відповідно, зменшити міру покарання", - сказав газеті "Комерсант-Україна" адвокат Протасова Віктор Чевгуз.

Він підкреслив, що раніше Верховний Суд, розглядаючи касаційну скаргу засуджених у відношенні викрадення журналіста Олексія Подольського (виконавці злочину, обставини якого в точності повторюють сценарій викрадення Гонгадзе, були засуджені до 3-х років позбавлення волі), змінив кваліфікацію "на більш м'яку статтю".

Розгляд касаційних скарг доручено колегії з трьох суддів Кримінальної палати Верховного Суду під головуванням судді Олексія Синявського.

До призначеного часу під конвоєм у суд були доставлені засуджені. Однак далі встановлення особистостей учасників процесу суду просунутися не вдалося, оскільки на засідання не з'явився адвокат Поповича – Микола Лаптієв.

"У суд надійшов лист від адвоката Лаптієва з проханням провести судове засідання після 26 червня, оскільки він зараз перебуває у відпустці за межами України. Судячи з марки на конверті, знаходиться він у Краснодарському краї ", - повідомив суддя.

"Краще б почекати", - запропонував його підзахисний.

"Неявка захисника не є перешкодою для слухання справи", - заявив у відповідь прокурор Володимир Шилов.

Однак суддя, вважаючи необхідною присутність усіх учасників процесу, все ж таки оголосив про перенесення розгляду касаційних скарг засуджених у справі про вбивство Гонгадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...