Приват і Ахметов знову не поділили "Дніпроенерго"

Середа, 18 червня 2008, 11:56

ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" (Київ) у черговий раз заблокувала проведення загальних зборів акціонерів енергогенеруючої компанії ВАТ "Дніпроенерго" (Запоріжжя), які мали пройти в Запоріжжі в середу.

Заступник директора департаменту корпоративного управління Національної акціонерної компанії (НАК) "Енергетична компанія України" Ігор Малий повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що представники компанії-реєстратора не прибули до місця проведення зборів, що унеможливило реєстрацію представників акціонерів генкомпанії.

Співрозмовник агентства не зміг уточнити причину неявки реєстратора.

Як повідомлялося, напередодні "Енергокомпанія України" і "Донбаська паливно-енергетична компанія" ("ДТЕК", Донецьк), що контролюють у цілому більше 90% акцій "Дніпроенерго", підтвердили намір взяти участь у зборах акціонерів товариства.

Позачергові загальні збори акціонерів генкомпанії повинні було початися о 9:30 середи.

Порядок денний невдалих зборів передбачав питання про відкликання й обрання глав і членів наглядової ради, ревізійної комісії і правління, затвердження річної фінансової звітності і розподілі прибутку за 2007 рік.

Порядок денний також містив питання про внесення змін і доповнень у статут і внутрішні нормативні документи товариства, затвердження основних напрямків діяльності на поточний рік.

"Дніпроенерго", одна з найбільших енергогенерируючих компаній України, володіє й експлуатує Придніпровську, Криворізьку і Запорізьку теплові електростанції (25 енергоблоків) сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 Гвт.

Реєстратор "Укрнафтогаз" входить у групу Приват, що веде боротьбу зі структурами Рината Ахметова за "Дніпроенерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News