Тимошенко не може дати губернаторам прочухана без дозволу Ющенка?

Середа, 18 червня 2008, 12:09

Секретаріат президента неодноразово звертав увагу уряду на необхідність погодження всіх виїздів керівників областей за межі підпорядкованих їм територій, як цього вимагає указ президента від 11 лютого цього року.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави наполягає на додержанні Кабінетом міністрів нормативних актів з цього питання", - сказав Безсмертний, додаючи, що заполітизовані виклики голів ОДА на урядові заходи стають на заваді системному розвитку регіонів.

Говорячи про антиінфляційні заходи, представник секретаріату підкреслив: "Перш за все за боротьбу з інфляцією відповідає уряд та частково - Національний банк".

"Керівники регіонів лише виконують їх рішення. Вплив голів ОДА на боротьбу з інфляцію як таку вкрай обмежений", - додав він.

"Понад те, було би помилкою боротися з інфляцією на регіональному рівні, як на цьому постійно наголошують окремі урядовці", - зазначив Безсмертний.

"Коли в одних областях вживають одних антиінфляційних заходів, а в інших - інших, це призводить до регіональних диспропорцій. Ми не можемо допустити руйнації єдності державної політики", - додав він.

Безсмертний заявив, що "Кабінет міністрів має визначитися з системними антиінфляційними заходами, представити їх президенту та на розширеному засіданні уряду".

"Лише тоді можна буде говорити про роль та місце голів ОДА у процесі боротьби з інфляцією", - пояснив він.

Також представник секретаріату звернув увагу уряду на координацію роботи з органами місцевої влади: "Стаття 24 закону "Про Кабінет міністрів" чітко визначає повноваження уряду у відносинах з місцевими державними адміністраціями".

"Вона зобов'язує Кабмін погоджувати з МДА усі проекти актів з питань розвитку адміністративно-територіальних одиниць", - додав він.

Безсмертний зауважив, що тільки за такої координації акти уряду будуть враховувати регіональну специфіку та сприяти напрацюванню єдиної державної політики у сфері регіонального розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування