Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не збираються "повторювати практику", яка порушила показники

Середа, 18 червня 2008, 14:20

Зміни макроекономічних показників бюджету на поточний рік не будуть затверджені доти, доки український уряд і Національний банк не узгодять підходи до розрахунку основних макропоказників.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу сказав перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.

У вівторок, президент, виступаючи на нараді, звернув увагу на те, що сьогодні немає єдиного розуміння розвитку економічної ситуації в другому півріччі 2008 року.

"Ще раз повторити практику, коли ми дуже швидко сформували бюджет на 2008 рік і сьогодні маємо порушення макропоказників економіки держави, немає потреби", - вважає Шлапак.

Він зазначив, що президент Віктор Ющенко закликав уряд і НБУ ще раз обговорити і узгодити методи розрахунку індексу споживчих цін, сальдо торговельного балансу, і тільки після узгодження цих принципових питань говорити про зміну показника бюджету і про кредитно-грошову політику.

"Зверніть увагу на наступні аспекти: уряд декларує один рівень інфляції, НБУ - зовсім інший. Уряд пропонує не змінювати розміри валютного коридору, разом з тим Національний банк уже давно змінив ці параметри. Є багато інших аспектів, що потребують детального узгодження", - сказав заступник глави секретаріату президента.

"Учора було продемонстровано бажання шукати спільну мову в даному контексті, однак, оскільки було надто мало часу для того, щоб вирішити всі ці проблеми, найближчим часом будуть проведені консультації уряду і НБУ. Ми сподіваємося, що в результаті отримаємо загальні погоджені макропоказники, на основі яких можна буде вносити зміни в бюджет", - пояснив Шлапак.

Як відомо, Держбюджет-2008 розрахований з урахуванням наступних макропоказників: номінальний ВВП - 889,4 млрд. грн. (у середині лютого 2008 року Кабмін збільшив прогнозний показник ВВП України на 2008 рік до 921 млрд. грн.); зростання ВВП - 6,8%; інфляція - 9,6%; дефіцит бюджету - 20,1 млрд. грн. (2,26% від ВВП).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування