Тимошенко в Києві хоче чотири комісії

Середа, 18 червня 2008, 14:26

Блок Юлії Тимошенко в Київраді претендує на керівництво в чотирьох постійних комісіях.

Про це повідомив лідер фракції БЮТ у Київраді Олександр Зінченко на прес-конференції в середу.

За його словами, фракція БЮТ направила на адресу секретаря Київради Олеся Довгого лист, у якому наполягає на тому, щоб склад постійних комісій, а також керівні посади в них були сформовані на основі пропорційного представництва усіх фракцій.

У листі також дані рекомендації з розподілу керівних посад у комісіях. Так, фракція БЮТ рекомендує обрати свого представника на посаду голови комісії з питань бюджету і соціально-економічної політики.

"Ми виходимо з того, що главою цієї комісії має бути депутат, що не відноситься до блоку Леоніда Черновецького", - відзначив Зінченко.

БЮТ також претендує на посаду глави комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв'язків і інформаційної політики, а також з питань правопорядку, регламенту і депутатської етики або як альтернатива - з питань ЖКГ і ПЕК.

Четверта комісія, на яку претендує БЮТ - з питань транспорту і зв'язку або з питань промисловості, підприємництва і торгівлі.

Фракція БЮТ також претендує на посаді секретарів у чотирьох комісіях - з питань екологічної політики, з науки, освіти й інноваційній політиці, з питань гуманітарної політики і з питань промисловості, підприємництва і торгівлі або з питань бюджету і соціально-економічної політики.

Зінченко також підкреслив, що "як показала перша сесія Київради, питання будуть "зависати", якщо секретаріат Київради і керівництво Київської міськадміністрації будуть займати контраверсійну позицію".

"Тому єдиний спосіб переформатувати роботу на конструктив - це вносити на розгляд сесії підготовлені рішення, що розглянуті в комісіях, сформованих на пропорційній основі, і не вносити питання з голосу", - підкреслив він.

Перший заступник голови фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова підкреслила, що на даний момент "у Київраді немає п'яти депутатів фракції блоку Миколи Катеринчука, тому що вони позбавлені депутатських повноважень".

На її думку, після того, як Київський тервиборчком відмовився зареєструвати замість цих депутатів наступних за списком кандидатів це питання має розглянути Центральна виборча комісія.

"Тепер все залежатиме від того, як досвідчені юристи, що є в складі блоку Катеринчука, зможуть довести судові справи і справа реєстрації нових депутатів до логічного кінця", - зазначила вона.

"І тоді вже буде дещо інша ситуація. А на сьогоднішній день немає тих 62 депутатів ( що проголосували за обрання Довгого секретарем Київрада), і немає тієї стійкої більшості", - додала вона.

Меліхова також повідомила, що наступні пленарні засідання Київради заплановані на 26 червня і 17 липня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News