"ЄЦ" не допомагатиме коаліції дарувати "кота в мішку"

Середа, 18 червня 2008, 14:48

"Єдиний Центр" виступає за скасування депутатських пільг, але не в одному пакеті" із неконституційними змінами", які стосуються запровадження імперативного мандату.

Про це сказав голова "Єдиного Центру", депутат фракції "НУ-НС" Ігор Кріль, коментуючи голосування у Верховній Раді щодо відповідного законопроекту, повідомляє прес-служба "Єдиного Центру".

"Обмеження депутатських пільг народних депутатів – це одне з основних зобов'язань Демократичної коаліції. Його виконання має бути безумовним. Інша позиція – нечесна щодо виборців", - наголошує Кріль.

На його думку, голосування за скасування депутатських пільг разом із суперечливим імперативним мандатом – це "чергове намагання партнерів по коаліції подарувати українському народу "кота в мішку" та поставити вирішення важливих питань у залежність від своїх кулуарних інтересів".

Кріль впевнений, що положення законопроекту про запровадження імперативного мандату для депутатів Верховної Ради Конституційний Суд визнає незаконними.

"Вже є прецедент з рішенням КС щодо імперативного мандату для депутатів місцевих рад. А ситуація з парламентарями аналогічна. Відповідні норми, які регламентують статус народного депутата, чітко прописані в Основному Законі. Тому ініціатори такого голосування відверто підштовхують до порушення Конституції", - зазначив він.

"Єдиний Центр" не піде на такі кроки", - наголосив Кріль.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...