Секретаріат може зробити так, що Тимошенко ніколи не дочекається губернаторів

Середа, 18 червня 2008, 14:54

Президент Віктор Ющенко закликає Кабінет міністрів не обвинувачувати голів обласних державних адміністрацій у високих показниках інфляції в регіонах.

Про це журналістам заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак після засідання уряду, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми закликаємо уряд суттєво й обґрунтовано розглянути проблеми інфляції, її основні причини, щоб зрозуміти, що 90% проблем інфляції акумулюються саме в цьому приміщенні", - зазначив Шлапак.

"Водночас пропонується вихопити з контексту несуттєві проблеми, які є в регіонах, якщо вони є, і спробувати зробити з губернаторів хлопчиків для биття", – додав він.

На думку Шлапака, не варто зводити розгляд питання про інфляційні проблеми до дисциплінованості голів ОДА, їхнього небажання їхати, або до позиції секретаріату президента, який "вважає за неможливе відправляти губернаторів на відповідні екзекуції".

При цьому представник секретаріату додав, що у разі, якщо Кабмін продовжуватиме наполягати на відповідальності губернаторів за високі показники інфляції, то секретаріат наполягатиме на тому, щоб губернатори не відвідували засідання уряду.

"Якщо такий підхід буде запропоновано Кабінетом міністрів, я особисто підтримуватиму точку зору, що губернаторам тут робити нічого. У них є робота на місцях", – підкреслив він.

Шлапак також передав позицію президента, який закликає Кабмін розібратися з основними факторами інфляції.

"Президент і ми, як його економічні радники, закликаємо уряд істотно й ґрунтовно розглянути проблему інфляції для того, щоб розібратися з її основними факторами", – сказав він, додавши, що секретаріат готовий сприяти уряду у вирішенні цієї проблеми.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування