Тимошенко хоче знати, чому Янукович морить людей спрагою

Середа, 18 червня 2008, 15:33

Уряд розглянув ситуацію з інфляцією в областях-аутсайдерах навіть за відсутності їх губернаторів.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції за підсумками кабміну.

Прем’єр ще раз наголосила, що "майже всі голови областей впорались з поставленими завданнями, і по окремих областях ми маємо зупинку цін, а по Тернопільській і Чернівецькій навіть дефляцію".

"Але 5 областей докорінно псують цю картину", - нагадала Тимошенко, маючи на увазі Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Сумську області та Київ.

Тимошенко обурилась, що губернатори не прибули на її виклик.

"Те що хтось не пущає губернаторів до уряду – це пряме порушення Конституції. Мені прикро, що безробітному простіше отримати шенгенську візу, ніж губернатору відрядження в уряд", поскаржилась прем’єр.

За її словами, губернатор стали заручниками абсолютно антиконституційних речей.

"Якщо вони їдуть до уряду - їх звільняють. Якщо не їдуть – їх теж звільняють", - зауважила прем’єр.

"За Конституцією ми маємо єдину державну вертикаль. І якщо проаналізувати прийнятий закон про Кабмін, то всі голови облдержадміністрацій підзвітні і підконтрольні уряду", - зазначила вона.

Крім того, Тимошенко повідомила, що з'ясувались "незрозумілі дії в окремих областях".

Зокрема в Донецькій та Луганській областях були підвищенні тарифи на воду майже на 100%.

"У луганській області на 122% збільшилась вартість постачання води. Це колосальне збільшення, екстремальне, що поставило луганчан перед дилемою оплати за воду", - відзначила Тимошенко.

Вона відзначила, що ціни на воду належать до компетенції органів місцевого самоврядування, а там абсолютну більшість у цих областях має Партія регіонів.

"Уряд звернув на це увагу і сформує урядову комісію, яка вивчить радикальне підвищення цін і чому так знущаються над людьми і знущається саме Партія регіонів",- пообіцяла прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News