Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "НУ-НС" відхрещуються від нової коаліції

Середа, 18 червня 2008, 15:39

Представники фракцій БЮТ та "НУ-НС" стверджують, що не ведуть жодних переговорів з іншими політичними силами про формування нової коаліції.

Про це журналістам заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомляє УНІАН.

Депутат зазначив, що чув про ведення таких переговорів від лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича.

"Але з БЮТ вести переговори ніякого сенсу немає. БЮТ створив одну коаліцію, стояв у її витоків. Й іншої коаліції бути не може", - сказав Кириленко.

За його словами, якщо нова коаліція дійсно буде створена, то БЮТ привітає її та піде працювати в опозиції.

На питання, чи можливе створення нової коаліції у Верховній Раді нинішнього скликання, Кириленко сказав: "У нашій дійсності все може бути".

"Але наскільки я знаю, наші колеги по коаліції тримаються міцно, бо там розбіжності з Партією регіонів ще більші, ніж у нас", - пояснив він.

У свою чергу, член фракції "НУ-НС" Роман Зварич зазначив, що будь-які переговори про створення нової коаліції можуть вестися тільки тоді, коли прийняті відповідні рішення і визначені уповноважені представники для участі в переговорному процесі.

"Партія регіонів може вести розмови з окремими народними депутатами нашої фракції, БЮТ, але я думаю, що я непогано знаю свою фракцію, і я знаю, хто б міг клюнути на деякі пропозиції, які носять відвертий мотиваційний характер, підтримати ідею створення коаліції між фракцією Партії регіонів і "НУ-НС", - сказав він.

На думку Зварича, необхідно, аби у фракції "НУ-НС" як мінімум 38 депутатів проголосували за вихід фракції зі складу демократичної коаліції і за проведення переговорів про новий формат коаліції. Такої кількості депутатів, на його переконання, у фракції "НУ-НС" немає.

Як відомо, лідер Партії регіонів Віктор Янукович неодноразово заявляв, що Партія регіонів веде переговори про створення широкої коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування