Неугодний губернатор хоче звільнити міністрів Тимошенко

Середа, 18 червня 2008, 15:58

Економічний блок уряду повинен піти у відставку в зв'язку з відсутністю комплексної програми дії по боротьбі з інфляцією в регіонах, вважає голова Дніпропетровської обладміністрації Віктор Бондар.

Про це він заявив журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Губернатор зазначив, що обвинувачення уряду на адресу керівників областей про високі темпи інфляції є нічим іншим як спробою знайти винуватих у досить складній економічній ситуації, що склалася в Україні.

"У той час, як на всіх рівнях повинна бути реалізована комплексна програма по боротьбі з інфляцією, уряд намагається знайти і привселюдно обвинуватити крайніх, тобто керівників областей", - заявив Бондар.

"На рівні регіону ми зробили все можливе, щоб ситуація була стабільною. Однак без підтримки на державному рівні, без комплексної політики в цьому питанні, погодженої з президентом, домогтися зупинення інфляції просто неможливо", - додав він.

За словами губернатора, сама методика визначення інфляції в регіонах є некоректною: спираючись на процентні показники інфляції в попередньому місяці, уряд не враховує реальної вартості конкретних товарів сьогодні.

Так, за словами Бондаря, індекс росту цін у Дніпропетровській області менше ніж середній по Україні на наступні продукти: хліб і хлібобулочні вироби, м'ясо і м'ясні вироби, риба, молоко, сир, яйця.

Губернатор припускає, що обвинувачення на його адресу з боку уряду можуть бути пов'язані з активною позицією керівництва області по формуванню держбюджету в частині виділення субвенцій з держбюджету Дніпропетровської області, що є найбільшим фінансовим донором держбюджету.

Крім того, Бондар висловив думку про необхідність найближчим часом провести розширене засідання уряду за участю президента, щоб поставити всі крапки в бюджетних відносинах уряду і регіонів, а також в економічних процесах, що відбуваються сьогодні в Україні.

"На вулиці червень, а ми дотепер шукаємо, хто крайній. Ніхто не хоче визнати, що сьогоднішня інфляція - це промах економічного блоку уряду. Я вважаю, що брати участь у засіданнях, що перетворюються на шоу, недоцільно", - сказав він.

За словами Бондаря, усе те, що сьогодні робить уряд, це ніщо інше, як спроба уряду відвернути увагу людей від реальної економічної ситуації в Україні.

Як відомо, Бондар є одним з п'яти губернаторів, яких прем'єр-міністр Юлія Тимошенко викликала на засідання Кабінету міністрів у зв'язку з незадовільними показниками боротьби з інфляцією в їхніх регіонах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування