Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС чекають від Тимошенко її версію "війни" з Ющенком

Четвер, 19 червня 2008, 08:44

Нескінчений ланцюг відкритого і прихованого протистояння команд прем’єр-міністра й президента України сьогодні найбільше хвилює ЄС, оскільки послаблює позиції Києва на переговорному процесі із нової посиленої угоди.

Про це заявив брюссельський оглядач з європейсько-українських питань Майкл Емерсон у коментарі "Німецькій хвилі" напередодні візиту прем’єра Юлії Тимошенко до Брюсселю, де вона візьме участь у саміті Європейської народної партії.

Відтак, за словами Емерсона, на зустрічах із Тимошенко європейські посадовці очікують почути її версію подій та шляхів виходу із затяжної кризи.

"Внутрішня політична ситуація в Україні надзвичайно складна і навіть нагадує громадянську війну між президентом і прем’єром", - вважає брюссельський оглядач.

"Це неблагополучний варіант демократії, який розчаровує Європу у післяреволюційних здобутках України", - наголошує Емерсон.

Як відомо, у четвер, 19 червня, Тимошенко відвідає Брюссель, де візьме участь у саміті Європейської народної партії.

Партія "Батьківщина", яка входить у Блок Юлії Тимошенко, має статус спостерігача в цьому об’єднанні консервативних політичних сил, так само як і "Наша Україна", почесним лідером якої є президент Віктор Ющенко.

Раніше Тимошенко говорила про те, що серед присутніх на саміті воліла б бачити Ющенка. Та секретаріат президента повідомив, що глава держави не зможе вилетіти до Брюсселя через "завантаженість роботою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування