Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зупинив Тимошенко за поганий "сигнал"

Четвер, 19 червня 2008, 09:16

Президент Віктор Ющенко вчинив як гарант стабільності відносин України з міжнародним співтовариством у ситуації з компанією Vаnсо.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Андрій Гончарук в інтерв'ю 5 каналу в середу ввечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання про припинення указом президента дії декрету Кабінету міністрів із приводу компанії Vаnсо, Гончарук підкреслив, що "президент вчинив як гарант нашої стабільності, наших відносин з міжнародним співтовариством, тому що президент є керівником держави в сфері міжнародних відносин".

"І як би це не відбувалося, але ця угода (між Україною і Vаnсо), яка була припинена декретом Кабінету міністрів, декрет Кабміну порушував цю угоду, тому що в угоді прописані процедури, як у будь-якій міжнародній угоді, тому такі угоди не розриваються за один день, за день ніхто нізвідки не виходить", - підкреслив він.

"Можна сперечатися з приводу величини ділянки, яку передали для проведення відповідних робіт, можна сперечатися про схеми розподілу, це питання дискусійні...", - сказав Гончарук.

"Ми вже стільки років говоримо, що нам потрібні інвестиції в стратегічні галузі, у першу чергу в ті, де ми маємо дефіцит - це енергетика і видобуток енергоресурсів. І який сигнал ми послали?", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про можливість коментарю з боку прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з приводу дій президента у відношенні Vаnсо, Гончарук підкреслив, що "Юлія Володимирівна (Тимошенко) точно буде це коментувати".

"Президент України ще раз діяв, виконуючи рішення РНБО, рішення РНБО було ухвалено після розгляду результатів роботи комісії, що, зрозуміло, було зроблено невірно, і тільки прем'єр утрималася при голосуванні по цьому питанню", - сказав він.

"... В Україні діє примат міжнародної угоди, у даному випадку це була міжнародна угода, це стосується і недоречність, пов'язана з законом про єдиний митний тариф, тому що ми ратифікували протокол (СОТ) і він став для нас Біблією, якщо хочете, нашої торговельної політики", - заявив Гончарук.

Відповідаючи на запитання про критику з боку Кабміну і Тимошенко з приводу ситуації навколо Vаnсо, заступник глави секретаріату президента повідомив, що "щодо компанії Vаnсо, то я чув від дуже серйозних міжнародних компаній, що Vаnсо виконувала деякі роботи для цих компаній..."

"Так для однієї з компаній Vаnco працювала на шельфі Мадагаскару: Vаnco зробила розвідку, підготувала всю документацію, потім передала всю документацію цій компанії. І це нормальна практика, тому що Vаnсо - це венчурна компанія, ризикована, вони на себе беруть ризик... І я не знаю, наскільки доведено, що це (компанія Vаnсо) "Газпром", - зазначив Гончарук.

Як відомо, Ющенко своїм указом у середу призупинив дію розпорядження уряду від 21 травня 2008 року про припинення участі держави в угоді між Кабміном і Vanco International Ltd (Бермудські о-ви) про розділ продукції (УРП), видобуток якої буде вести в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування