Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долар упав у четвер до мінімуму за тиждень

Четвер, 19 червня 2008, 10:22

Долар до євро упав у ході азіатських торгів у четвер до мінімуму за тиждень на очікуваннях, що звіт американського ЦБ покаже подальше падіння промвиробництва, що може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) відкласти підвищення процентних ставок, повідомило агентство Bloomberg.

Американська валюта також послабила свої позиції на побоюваннях втрат на кредитному ринку і через новий ріст ціни на нафту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Негативні дані від виробників можуть спровокувати збільшення продажу долара, - відзначає віце-президент з валютних операцій Mizuho Corporate Bank Ltd. Мічіосі Като. - При продовженні уповільнення економіки США ФРС не може собі дозволити підвищувати процентну ставку".

Реклама:

Курс долара понизився відносно до євро в ході торгів у Токіо в четвер до $1,5564 у порівнянні з $1,5535 на закриття торгів у Нью-Йорку в попередній торговельний день.

Щодо ієни американська валюта торгується на рівні 107,68 ієни в порівнянні з 107,54 днем раніше.

Очікування трейдерів, що ФРС піде на зміну базової процентної ставки на засіданні наступного тижня, продовжують слабшати.

ВІДЕО ДНЯ

Виходячи з котувань ф'ючерсів на розмір базової ставки в США, на даний момент 14% трейдерів очікують її підвищення з нинішніх 2% річних не менш ніж на 25 базисних пунктів на засіданні ФРС 25 червня. Днем раніше такої думки дотримувались 16%, при цьому ще у вівторок на це розраховували 25% трейдерів.

Національна валюта США торгувалася до євро з початку травня в діапазоні від $1,5300 до $1,5850. За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, під кінець року курс долара виросте до $1,50 за євро.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування