Схеффер за зачиненими дверима озвучив умову отримання Україною ПДЧ?

Четвер, 19 червня 2008, 10:46

Генсекретар НАТО Яап де Гооп Схеффер підкреслює, що вирішальною в отриманні Україною ПДЧ щодо вступу в Альянс буде стабільність у співпраці між президентом Віктором Ющенком і прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це він нібито заявив за закритими дверима, перебуваючи з візитом у Києві, повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на австрійську газету "Ді Прессе".

Радіо зазначає, що чимало газет аналізують наслідки візиту делегації НАТО на чолі зі Схеффером до України і зауважують, що Росія дратується з приводу натовських прагнень Києва, ніяк не може змиритися з безповоротною втратою геополітичного впливу, котрий мав Радянський Союз.

Так, ризька газета "Дієна" інформує про те, що Росія на всіх рівнях намагається перешкодити наближенню України до НАТО. Це видання звертає увагу, що найвище московське керівництво, починаючи з президента Дмитра Медведєва, не оминає тему України і НАТО на всіх міжнародних рівнях.

"Дієна" зазначає, що всі російські чільники різко і відверто заявляють і в Німеччині, і у Франції, і на міжнародному форумі в Петербурзі, що вони категорично проти членства України в Альянсі., і прямо вказує на те, що найвище російське керівництво майже відкрито погрожує Україні, щоб вона відмовилася від вступу до НАТО.

Ця газета також зауважує, що відбувається "нашестя" в Україну дрібних і більших російських політиків, починаючи від мера Москви Лужкова і закінчуючи віце-прем’єром Сергієм Івановим, які відкрито погрожують Україні різними карами і санкціями, якщо вона ослухається і рушить до НАТО.

"Дієна" вважає, що хоча сьогодні більшість населення все ще проти вступу України до Альянсу, все ж настрої змінилися, і це вже більше подібне до ситуації, яка була в Болгарії і в Чехії напередодні вступу до НАТО. А це говорить про рух до реального вступу цієї держави в Північноатлантичний альянс, вважає ризький часопис.

Автор статті переконаний, що головною причиною "дикого опору Росії" українським планам щодо НАТО є те, що Москва так до сьогодні і не здатна зрозуміти й змиритися з тим, що геополітичний вплив часів Радянського Союзу їй уже не повернути.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
Усі новини...